Capvid 20-20: o boală fără lecuială

În ceea ce privește cazurile diagnosticate Covid-19, suntem pe un trend ascendent, dar certitudinile „inteligenților asimptomatici”, bolnavi de scenarită, nu pălesc – totul este o minciună și sunt interese mari la mijloc. Alții nu neagă existența virusului, dar susțin că se exagerează și, de asemenea, intră în scenă interese oculte numai de unii știute, așa că măsurile recomandate pot fi declinate. Până la urmă, întotdeauna au fost epidemii și oamenii au murit, cine moare de Covid-19 e bătrân și bolnav și oricum va muri sau deja suntem imunizați, căci acest virus e de mult printre noi și strănutul din toamnă sau căscatul de Sărbători erau semne clare de infectare. Sau, ce mai tura-vura, cu o moarte toți suntem datori, așa că, de ce atâta protecție!…

Da, toți murim, dar contează unde, cum și când mori. Căci nu-i totuna în patul tău să mori ori la spital, pe ventilator… Cred că e mai bine să mori liniștit, cu o consolare de la cei dragi și să ai parte de o înmormântare normală. Da, toți murim, dar unii ar mai trăi mult, dacă nu le ar sufla alții virusul în suflet. Ar trăi, chiar dacă au afecțiuni cronice sau sunt în vârstă. Pentru că aceștia, dacă sunt infectați, mor de Covid-19, nu de alte boli sau de bătrânețe. Vârsta și bolile preexistente doar vulnerabilizează pacientul în fața virusului. Dacă o bătrână trece strada pe unde nu trebuie și, fiind puțin cam surdă, nu aude un claxon și dă mașina peste ea, a murit în accident, nu? Nu a murit din cauza surzeniei, beteșugul acela doar a vulnerabilizat-o. Plus încăpățânarea de a nu respecta regulile, pe care mulți oameni, inclusiv vârstnici, o dovedesc și în contextul epidemic actual.

Oameni cu minte puțină sau de-a dreptul țicniți cred că au existat mereu, dar acum sunt mult mai vizibili și mai vocali. Acum au dreptul la liberă exprimare și posibilitatea de a și-l exercita pe internet, răzbunând, parcă, tăcerea tuturor înaintașilor lor, care au fost nevoiți să se limiteze la mărunțișuri cu vecinul sau vecina. Plus că ocaziile de deversare a mizeriilor seculare sunt, în prezent, câtă frunză și iarbă. Păi, aveau părinții și bunicii noștri atâtea motive de dat cu părerea? Nicidecum! Dar acum, nici nu apuci bine să scoți capul pe net, că te și pocnesc știrile si, bineînțeles, că trebuie să postezi și să comentezi, mai ales dacă nu ai primit prea multă minte în dar, nu ai habar sau ai luat-o, măcar o tură, pe arătură. Cel puțin de când a apărut acest virus, parcă tună și se adună toți cei fără frică și cu minte de bibilică. De vreo patru luni încoace, tasta nici că le mai tace. Virusul e o minciună, iar apusenii, reptilienii și dușmanii de pe Soare cic-ar vrea să ne omoare, într-o vreme viitoare. Nu e niciun risc acum, pericol e dacă nu ieșim în drum, ignorând date despre moarte, pentru a nu pierde atât de prețuita libertate de a fi nechibzuit și nesimțit. Cercetătorii de la „Șkoala vieți“ au decis, pe baza unor pasiențe care i-au dus direct la esențe, că, de fapt, Covid e o capcană în care cred doar fraierii care, atunci când au trecut prin școală, au consumat ceva mai multă cerneală. Cei cărora le ajungea o călimară mică un an, căci mai scriau, poate, la clasă, nu dau pe zicerile specialiștilor nici măcar un ban și arată, oriunde, oricum și oricând, că nu le pasă. Pentru că bubuie de deșteptăciune, nu iau toate știrile de bune, ci doar pe cele din surse credibile, care, pentru orice situație, au cel puțin o conspirație. Cine știe, poate această pandemie a scos la iveală o altă boală, fără lecuială – Capvid 20-20.

Oamenii aceștia, infectați cu tot felul de scenarite, ne fac și ne vor face, în continuare, zile fripte – dacă o să mai avem zile! Epidemia nu s-a terminat, iar potențialul lor pare nelimitat. Acești „martiri” și „eroi” vor lupta până la capăt pentru a refuza o „dictatură sanitară“, care, ce păcat, îți poate răpi privilegiul de a fi o ființă murdară, atât la propriu, cât și la figurat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *